Vlaanderen Feest! heeft feestcheques voor uw buurtfeest

Lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! 2009 worden met een buurtfeest, een activiteit van een plaatselijke vereniging of een andere instantie

Ook dit jaar is er weer een editie van de 11-daagse Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. De campagne maakt van de periode rond het Feest van de Vlaamse Gemeenschap elk jaar weer een ‘feestival’ van Vlaams gemeenschapsleven en aandacht voor het samen-leven in Vlaanderen. De 11-daagse zal vanaf 2 juli beginnen als aanloop naar de Vlaamse feestdag, met 11 juli zelf als orgelpunt en met dit jaar ook nog een zondagse uitloper de dag nadien.

Vlaanderen Feest! nodigt zoveel mogelijk lokale organisatoren uit om die 11 dagen overal in Vlaanderen te stofferen met activiteiten van straat tot stad. De uitnodiging gaat vergezeld van het aanbod om tussen te komen in realisatiekosten. Dank zij een subsidie van de Vlaamse overheid zijn daarvoor feestcheques beschikbaar die voor 2009 elk een waarde hebben van 200,9 euro.

1100 feestcheques voor 1100 lokale initiatieven

Geïnteresseerde gangmakers van activiteiten kunnen hun kandidatuur stellen als lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! Dat geldt voor initiatiefnemers die een buurtfeest voor de bewoners van hun straat, wijk of dorp op het getouw willen zetten ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Ook plaatselijke verenigingen die een activiteit plannen ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag komen in aanmerking.

Voor de eerste 1100 dergelijke lokale initiatieven tussen 2 en 12 juli die geldig kandideren als lokale organisatiepartner stelt Vlaanderen Feest! telkens één feestcheque ter beschikking als honorering van de samenwerking. Daarmee kunnen na afloop tot 200,9 euro organisatiekosten gerecupereerd worden die gemaakt zijn naast eventuele uitgaven voor hapjes of drank.

De periode van kandidatuurstelling begint in maart en sluit af zodra de 1100 beschikbare feestcheques toegekend zijn en eindigt hoe dan ook op 11 mei 2009.

Alle informatie en de nodige formulieren om met activiteiten te kandideren als lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! zijn vanaf begin maart beschikbaar door op de webstek www.11daagsevlaanderen.net.